Refsnes gods inngangsparti

Babettes gjestebud á la Refsnes Gods

Fredag 18. januar kl 20.00

Hovedpersonen i novellen «Babettes gjestebud» av Karen Blixen, Madame Babette Hersant, var opprinnelig en glimrende kokk på den kjente restauranten Cafe Anglais i Paris før hun i 1871 på grunn av borgerkrigen flyttet til Berlevåg. Etter 14 år med klippfisk og øllebrød hos to fromme og strengt religiøse søstre, bruker Babette hele premien på 10 000 franc på et fantastisk måltid for å markere den avdøde prostens 100-årsdag.

Menyen besto av klassiske retter fra Paris rundt 1840, med de beste av de beste råvarene. Måltidet, hvor den gode smaken var basert på kjærlighet og ekthet, forløste årelang uenighet og stridigheter blant menighetens medlemmer. Plutselig blir de forsonende og opplever hvordan fellesskap og samhold kan oppstå ved et godt måltid. Stemningen rundt bordet ble på et vis guddommelig deilig.

Denne kvelden vil vår kjøkkensjef tilberede denne menyen, med visse tilpasninger, og med unntak av bruk av skilpadde, som er fredet. Vi håper og tror at dette blir et kulinarisk høydepunkt.

Vi vil også lese små utsnitt fra novellen underveis, slik at vi virkelig kan få litt av stemningen fra den gangen.

Vi serverer en aperitiff før 6-retters middag med 5 glass vin.
Pris pr person kr 1650,-. 

Meny


*
 Kalveconsommé med små kalvekjøttboller og eggeplommekuler
* Blinis med kaviar, rømme og løk
* Vaktel på butterdeig
* Salat med rosiner og valnøtter
* Ost
* Baba au rum

Filmen «Babettes gjestebud» vises på hotellet kl. 18.15.

250-års jubileum, feiring, hagefest
Refsnes gods inngangsparti
You don't have permission to register