Image Alt

Hotell Refsnes Gods

Kunstforedrag med Arnt Fredheim 16. mars

Kl 15.30-18.00: «Modernismens gjennombrudd i Europeisk kunst»

Vi fortsetter vår populære reise i kunsthistorien med Arnt Fredheim på Refsnes Gods og ønsker nye og tidligere  gjester velkommen til en spennende og uhøytidelig lørdagsettermiddag.

Rundt midten av 1800-tallet oppstår kimen til det vi i dag kjenner som moderne kunst. Revolusjoner, den industrielle tidsalder, store vitenskapelige oppdagelser er blant det som utgjør rammen. Det var bare en liten gruppe helt marginale kunstnere dette gjaldt. I dag kjenner vi dem som Degas, Manet, Renoir, Gauguin, Pissarro og Monet. Dette var opprørere som ønsket seg bort fra Kunstakademiets gammeldagse og tilkneppede smakshierarki. Vi ser på opptakten til dette, møter noen av hovedpersonene og deres skjebner og ser på hvilke konsekvenser dette fikk for kunsten. Samtidig tegnes det et bilde på kunsten i de store hovedstedene i Europa i denne perioden, vi ser litt på periferi kontra sentrum, hva som var den mest alminnelige kunsten som ble produsert i perioden og ser på forskjeller mellom landene som ledet denne utviklingen. I dette bildet spilte lille Norge også sin rolle.

Velkommen til et spennende, lærerikt og uformelt foredrag med en selvsagt høy bohême-faktor, kun avbrutt av en hyggelig pause med muntre bobler mens vi nyter kanapeer og petits fours. Det kreves ingen forkunnskaper og foredraget eller kåseriet passer for alle interesserte mellom 10 og 100 år. Kom alene, eller ta med familie venner. Pris for foredrag, kaffe, musserende vin, kanapeer og petits fours er kr 300. Ta kontakt for påmelding eller bestill plass her.

You don't have permission to register