5000 flasker fra hele verden

Vinkjelleren kan leies for bespisning for inntil 20 personer. Et gourmetmåltid i disse omgivelsene er en uforglemmelig opplevelse – se våre selskapsmenyer. Da familien Meyer flyttet inn på 1850-tallet ble det bygget tårn på hver side av hovedhuset, samt et kjøkken i sidebygningen der hvor kjøkkenet befinner seg i dag. Kjelleren ble da lagringsrom og potetkjeller. Olav og Ragna Fjeld åpnet Slotts Restauranten i 1936. Da ble kjelleren brukt til å lagre øl brygget av Moss bryggeri.

På menyen fra 1938 står det: «Hva skal man ha til maten? En kjeller-temperert øl fra Moss Bryggeri!» På 1950-tallet var det Armand og sønnen Bjørn Christiansen som åpnet restaurant igjen under navnet «ABC Refsnes Gods» (Armand og Bjørn Christiansen). Vinkjelleren ble ikke tatt i bruk for gjester før ca. 1990. Det ble importert vin, i hovedsak fra Frankrike, og dermed var utviklingen av vinkjelleren i gang.

I dag finner vi ca. 5.000 flasker vin fra nesten hele verden i kjelleren. Hovedvekten har lenge ligget på Frankrike, Italia og Spania, men i de siste årene har det også kommet en del fra «den nye verden» i vinkjelleren (USA, Sør Afrika, Chile, Argentina, Australia og New Zealand).

Vinkjelleren er spesielt velassortert på viner fra Bordeaux, men blant annet en samling Chateau Mouton Rothschild med flasker fra hvert år fra 1945 til 2000. Etikettene på flaskene er designet av verdenskjente kunstnere. Noen av årgangene har vi flere flasker av for salg. Den eldste rødvinen vi har på vinkartet er Chateau Haut-Brion fra 1916. Dette vinslottet lager samme type vin fremdeles, men nå limes ikke etikettene på for hånd som i 1916. Det står også noen flasker riktig gammel Madeira, den eldste fra 1822. Med så stor bredde i vinkjelleren håper og tror vi at våre gjester vil finne god vin til enhver anledning hos oss på Refsnes Gods. Vi må ta et forbehold om at årganger eller priser kan ha blitt endret, eller at noe er utsolgt.

Vinkjelleren brukes også ofte til vinsmaking. Vi arrangerer gjerne vinsmaking for grupper hvor en av våre vinkyndige guider gruppen gjennom teori og prøvesmaking av utvalgte viner. Dette kan absolutt anbefales som en aktivitet f.eks. før middag!

Kontakt oss gjerne om du ønker å leie vinkjelleren. Her kan du se vårt innholdsrike vinkart.

 

Vinkjelleren

  • Ble tatt i bruk for gjester på 90 tallet.
  • Inneholder ca 5000 flasker vin fra hele verden, men hovedvekten er fra Frankrike, Italia og Spania,
  • Kjelleren kan leies for bespisning og eller vinsmaking for inntil 20 personer.
  • Den eldste rødvinen vi har er Chateau Haut-Brion fra 1916.