Image Alt

Kunst på Refsnes Gods

Kunst

Kunst på Refsnes Gods

Refsnes Gods har vært preget av gjestfrihet siden 1700-tallet. Gjestfrihet hos oss inkluderer en atmosfære preget av historisk sus, service, mat og vin i toppklasse, “pakket inn” i både moderne og klassiske kunstuttrykk. Det er hele tiden et poeng når kunstsamlingen har blitt kjøpt inn, å få frem bredden og variasjonen i samtidskunsten. Kunstnerne og deres arbeider er minst like forskjellige som gjestene.

Det skal være spennende å åpne døren inn til rommet første gang, hvordan er «mitt» roms kunstner? I dag har Hotell Refsnes Gods har over 400 originale kunstverk av fler enn 90 kunstnere. Alle 61 rom har sin egen kunstner og er på den måten et lite galleri. Restauranten er prydet med Edvard Munchs bilder og i resepsjonen finner du Inger Sitter, Victor Sparre og Andy Warhol.

Elisabeth Werp skriver i en kommentar til hotellet at «Kunst er viktig blant annet fordi den kan åpne veien mellom det jordiske og sanselige, til det åndelige og det vi bare fornemmer. Den kan gi opplevelser som hever mennesket over materien». Oppfattelsen av kunst og hva som er god og dårlig kunst er svært subjektiv, og påvirkes av den enkeltes oppvekst, bakgrunn og personlige preferanser. Leonardo da Vinci sa: «Det gis ingen stor kunst uten sann menneskekjærlighet» og «I livet går skjønnheten til grunne, men ikke i kunsten». Begrepet samtidskunst viser til kunsten i samtiden. Samtidskunst er ofte en reaksjon på og utvikling av en tidligere stil eller retning, ved at kunsten kommenterer utviklingen. Det kan skje ved at kunstneren gir sin mening om et tema eller ved at den får oss til å tenke. Det som kjennetegner kunstverkene fra vår tid, er mengden av ulike stilarter og teknikker. Derfor fungerer uttrykket «samtidskunst» i dag mer som et samlebegrep enn en stilbetegnelse. Dette ser vi tydelig på hotellet, som blant våre over 400 kunstverk har malerier og foto på glass, stål, plastbokser, papir og lerret med utallige kombinasjoner av teknikker.

You don't have permission to register